زندگی نامه

مهندس میرمحمدعابدین نجفی

در شامگاه روز بیست و چهارم خرداد ماه سال ۱۳۶۰ در خانواده ای نظامی در شهر زیبای ساحلی بندر انزلی چشم به جهان گشود. دوره دبستان را گذرانده و از دبیرستان شهدا موفق به دریافت دیپلم ریاضی شد. وی علاقه و استعداد زیادی به پرواز، نجوم و کیهانشناسی داشت. و مطالعات و پژوهش های خود را از سن پایین شروع کرده و به سرعت مراحل ترقی و پیشرفت را پشت سر گذاشت. تا جایی که در سال ۱۳۷۹ به دستور ناخدا جامی نژاد، یکی از فرماندهان ارشد نیروی دریایی به سرپرستی رصد خانه نیروی دریایی ( ناوگان شمال) انتخاب شد. و بعنوان استاد نجوم و کیهانشناسی، درس ناوبری نجومی را به کاپیتان های نیروی دریایی تدریس می کرد.

سپس در رشته مهندسی مکانیک ماشینها وارد دانشگاه شد و بعد از طی دوره آکادمیک با موفقت فارغ التحصیل گردید. بعد از آن به سرپرستی و سردبیری مجله رسمی شهرداری ایلام به نام (‌ ایلام شهر ) انتخاب و مدت کوتاهی بعد، همزمان مدیر موسسه آسمان شد که رسالت سیستم های شبکه نظارت تلویزیونی، کنترل و امنیت سازمانها و ارگانها را بر عهده داشت.

در بخش علمی و پژوهشی، وی صاحب مقالات علمی تخصصی چاپ شده متعدد و مشاور علمی مجلات داخلی و بین المللی ( نظیر مجلات : نجوم – پرواز – دانشمند – صنایع هوا و فضا – آسمان شب – صنایع هوایی و … ) است. همچنین سخنران اصلی سمینارها،‌ همایش ها و کنفرانسهای علمی بین المللی متعددی برای دانشگاه ها و سازمانها بوده و مخترع دو وسیله در بخش فضایی – نجومی است. و با توجه به علاقه او به علم و تکنولوژی،‌ تقریبا در اکثر شاخه های علوم مطالعه و پژوهش داشته،‌ تاجایی که جزو پژوهشگران برتر دانشگاهی و اعضای نخبگان ایران انتخاب شد.

در سال ۱۳۸۳ برای اولین بار در ایران، رشته علوم فضایی (‌پرواز فضایی) را در مرکز علوم و ستاره شناسی تهران( رصدخانه نیاوران) و همچنین در رصد خانه زعفرانیه، پایه گذاری کرد و بنیان گذار آن شد و بعنوان تنها استاد علوم فضایی، شروع به تدریس نمود. بعد از مدت کوتاهی در همان سال در رشته رسانه و مدیریت تولید و برنامه سازی وارد دانشکده صدا و سیمای تهران شد و بعد از طی دوره های تخصصی فارغ التحصیل شد و در سه معاونت اصلی سازمان صدا و سیمای تهران ( معاونت کل سیما – معاونت سیاسی – معاونت برون مرزی ) در جایگاه مدیر تولید و تهیه کننده و کارگردان حرفه ای شروع به تولید برنامه های تلویزیونی در داخل کشور و خارج از مرز های ایران ( منطقه اروپا ) نمود. و همچنین مدیر برنامه های تلویزیونی مقامات بلند پایه ایران در کشور های اروپایی شد،‌ علاوه بر آن در این میان به عنوان مدیر تولید بخش رسانه سازمان هواشناسی جهانی ( WMO ) و مرکز CICG در ژنو سوییس انتخاب شد. برنامه های تلویزیونی زیادی با مدیریت تولید وی بر روی آنتن ماهواره های اینتلست – هاتبرد – يوتلست و … پخش شد.

در سال ۱۳۸۸، به سمت رئیس روابط عمومی و بین الملل شرکت صبا پردازش نمایندگی رسمی شرکت AVANOC نروژ در ایران ( بزرگترین شرکت نرم افزاری – امنیتی کل بانک های ایران ) منتصب شد.

سپس در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲، در جایگاه مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آواگران انتخاب شد. این شرکت در زمینه سیستم ها و تجهیزات مخابراتی و زیرساخت های آن فعالیت می کرد و با مگفا – MAGFA (‌ مرکز گسترش فناوری اطلاعات ایران ) همکاری داشت.

در این میان مدیر کل سازمان فضایی آمریکا ناسا ( NASA )‌ ، آقای پروفسور چارلز بولدن از وی در طی دعوت‌ نامه رسمی، دعوت به همکاری می کند. این دعوت مربوط به پروژه ( JPL ) در سیاره مریخ است. و ایشان چند پروپوزال تخصصی برای تکنولوژی های فوق پیشرفته پرواز انسان به سیاره مریخ را طراحی و تهیه کرده و به ناسا ارائه می کند. ولی ایشان بدلیل فعالیت در پست های مدیریتی سازمانهای دولتی و عدم ارتباط ایران با ایالات متحده نتوانست با ناسا همکاری بیشتری داشته باشد.

سپس وی موفق به طی دوره هوانوردی و پرواز شد. و بعد از آن در سال ۱۳۹۷،‌ به سمت ریاست کارگروه هواپیمایی قائم مقام وزیر راه ایران و همچنین مشاور وزیر راه در امور هواپیمایی و هوانوردی منتصب گردید. یکی از پروژه های بزرگ هواپیمایی موفقی که وی در آن مدیریت داشت،‌ پروژه نو سازی هواپیما های خطوط هوایی ایران است.

و کمی بعد نیز به عنوان عضو کار گروه آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی انتخاب شد. و ایشان یکی از اعضای فعال لایحه (‌ تحول در سیستم آموزشی ایران )‌ است.

مهندس میرمحمدعابدین نجفی